четвртак, 19. април 2018.

Otkrivanje arapske istorije

Ko je, kada i kako pisao istoriju Arapa? Odgovori na ova i mnogo druga pitanja čekaju vas u petak, 20. aprila u 18 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Arapsku istoriju vam otkriva Arapski kulturni centar.Ovo je jedinstvena prilika da čujete, ali i učestvujete u razgovoru o savremenim tokovima arapske istoriografije. Kroz ovaj razgovor, saznaćete mnogo više o arapskoj istoriji, značajnim imenima koja su doprinela našem znanju i problemima sa kojima se istraživač suočava prilikom njenog izučavanja.


Koje su glavne karakteristike njenog razvojnog toka? Da li i koliko predrasude i politika utiču na rezultate naučnih radova? Kako su događaji u istoriji Arapa uticali na svetsku istoriju? Koliko se istorijski tokovi arapskog sveta razlikuju od evropskih istorijskih tokova? Koji se to uticaji arapske kulture danas osećaju na Balkanu? Zašto je poznavanje istorije Arapa važno za razumevanje savremenih svetskih i regionalnih tokova?

Dođite na razgovor i saznajte odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, a ukoliko i sami imate nekih pitanja, imaćete priliku da ih postavite i razgovarate o tome. 

Svoja mišljenja i znanja izneće prof. dr Ema Miljković (Filološki fakultet), doc. dr Marko Pišev (Filozofski fakultet) i MA Aleksandar Savić (Filozofski fakultet), dok je moderator tribine Stevan Kordic (Arapski kulturni centar).


Нема коментара:

Постави коментар