петак, 20. април 2018.

Da i Re, telo kao instrument

Umetnički performans, svojevrsni spoj koncerta, predstave i fizičkog teatra „Da i Re, telo kao instrument“ igra se 20. aprila od 20 časova u Dorćol Placu. Život ovom performansu daje duo Alice in WonderBand koji čini bračni par Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.Koristeći se tehnikom telesnih perkusija (body percussion), duo muziku proizvodi isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​


Predstava „Da i Re, telo kao instrument“ premijerno je izvedena na „Festivalu uličnih svirača“ u Novom Sadu 2016. godine. Pored izvođenja na „BELEF-u“, „Festivalu Dev9t, festivalu „Piano city Novi Sad“, festivalu „Nedelja stranih kultura“ u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, Ana i Marko su svoj performans prikazali i publici u Nemačkoj i Austriji.


Nakon izvedbe u Minhenu, Piter Kis je pišući za Suddojče Cajtung imao samo reči hvale.

Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.Na 21. Art Trema Festu u Rumi predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza. Režirala ju je Višnja Obradović, dok je za kostim zadužen „Lutkart“, a za stajling „Beastic“.​Duo Alice in WonderBand predstavio se i u takmičenju „Ja imam talenat“.

Cena karte je 400 dinara i može se kupiti u Dorćol Placu.Piše: Miljana Miletić
Foto: Alice in WonderBand


Нема коментара:

Постави коментар