субота, 28. април 2018.

BELDOCS ODBROJAVANJE

Besplatnim projekcijama BELDOCS odbrojava dane do početka jedanaestog međunarodnog festivala dokumentarnog filma 7. maja. Filmovi Zemlja kartela, Metjua Hajnmana i Kako je Dragan napravio orkestar, Nikole Spasića prikazuju se u nedelju 29. aprila u 19 i 30 časova u art galeriji Kvaka 22.

Izvor: beldocs.rs

Zemlja kartela (2015)

Zemlji kartela pratimo priču dva moderna pokreta osvetnika. U pitanju je film koji postavlja pitanje da li je prihvatljivo uzeti pravdu u svoje ruke kako bi se odbranila porodica, zemlja i država, kada tvoja vlada ne može da ti garantuje bezbednost od opasnih organizovanih kriminalaca? U meksičkoj državi Michoacan, dr Hoze Mireles, seoski lekar poznat kao Doktor, podiže ustanak protiv Templara, nasilničkog narko-kartela, koji je zaveo dugogodišnji haos na tom području. U isto vreme u Altar dolini u Arizoni – uskoj, 52 milje dugačkoj pustinji poznatoj kao Kokainska ulica – Tim Zakivač Foli vodi malu paravojnu jedinicu po imenu Arizona granično izviđanje, čiji je cilj da spreči da meksički narko-sukobi pređu američku granicu.


Kako je Dragan napravio orkestar“ (2017)

U filmu Kako je Dragan napravio orkestar pratimo priču o samoukom romskom muzučaru iz malog sela Beška u Sremu, Dragana Petrovića, koji je sa svoja tri maloletna sina napravio je orkestar ne smao da bi zarađivao za život, nego pre svega da bi porodicu držao na okupu. Na putu do snova, od sviranja na sluh do nota, ovaj neobični ansambl moraće da savlada mnoge prepreke koje im je život namenio, a najstariji sin, Radovan, pred sobom ima najteži zadatak – da napusti selo, upiše muzičku školu u velikom gradu i svoje znanje prenese mlađoj braći kako bi sva trojica izrasla u profesionalne muzičare.BELDOCS festival traje od 7. do 14. maja. Kao i prethodnih godina, filmovi će se prikazivati na više lokacija u Beogradu - Sava centar, Dom omladine Beograda, Kombank dvorana, Art bioskop Kolarac, Bioskop Fontana, Centar za kulturu Vlada Divljan, Cineplexx Ušće, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova, Muzej jugoslovenske kinoteke, Kosovska i Muzej savremene umetnosti Beograd.

Priredila: Miljana Miletić
Izvor: beldocs.rs

Нема коментара:

Постави коментар