среда, 04. октобар 2017.

Serije: This is Us

Dve paralelne priče o istoj porodici. Spoj prošlosti i sadašnjosti. Ovo su ONI. Petočlanu porodicu Pirson čine Džek, Rebeka i njihova deca Kevin, Kejt i Rendal.
Serija prati život Džeka i Rebeke od njihovog upoznavanja do osnivanja porodice, a istovremeno i život njihove dece u kasnim tridesetim godinama.

Teme kojima se bavi NBC-jeva serija This is Us između ostalog su gojaznost, usvajanje dece, alkoholizam, ali i porodični i ljubavni problemi svakog pojedinca. Načinom na koji je serija napisana postignut je željeni efekat - publika se poistovetila. Možda ne sa likovima, već sa njihovim problemima, razmišljanjima.


Rebeka i Džek očekuju trojke, ali jedno dete umire na porođaju. Brat i sestra Kevin i Kejt ipak dobijaju brata. Njihovi roditelji usvajaju dete koje je neko ostavio ispred Vatrogasne stanice. Trideset i šest godina kasnije tamnoputi Rendal saznaje ko mu je otac.

Interesantno je da je od „odrasle“ glumačke ekipe Mandi Mur (Mandy Moore) kao majka, zapravo najmlađa. Džeka glumi Majlo Ventimilija (Milo Ventimiglia), dok su u ulogama Kejt i Kevina, Krisi Mec (Chrissy Metz)  i Džastin Hartli (Justin Hartley). Rendala igra Sterling K. Braun (Sterling K. Brown), ujedno i dobitnik Emi nagrade za portretisanje ovog lika.

Ova drama može se pohvaliti velikom gledanošću. Snimak u kojem gledaoci dele svoje viđenje serije pokazuje uticaj koji ova serija ima na ljude. 

 

Ovog septembra počelo je emitovanje druge sezone serije This is Us. 

Piše: Miljana Miletić

Нема коментара:

Постави коментар