среда, 25. октобар 2017.

Džez vizije od 26. do 30. oktobra

Maštajte uz zvuke džeza od 26. do 30. oktobra. Tada će, pod sloganom „Džez vizije”, u Domu omladine Beograda i Sava centru po 33. put biti održan Beogradski džez festival.
Festival džez muzike je još jedna manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd. Kako je osnovana još 1971. godine, ove godine trebalo bi da proslavi 46 godina postojanja. No, 1991. festival nije održan, da bi se tek 2005. vratio na scenu.

Tokom prošlog veka pred beogradskom publikom nastupila su najpoznatija imena džeza – Luj Armstrong, Dizi Gilespi, Majls Dejvis, Čarli Parker. Ove godine nastupaju oni koji, kako ističu organizatori, „na najbolji način predstavljaju džez 21. veka”. Tri imena  - jedno iz Amerike, drugo iz Evrope, treće iz Srbije. Doni Mekaslin, Jan Lundgren i Eyot, pored više od 20 sastava iz sveta i zemlje, predstaviće vam nove umetničke tendencije u džez muzici.

I ne pokušavajte da pronađete definiciju džeza jer, kao što je Luj Armstrong rekao: „Ako morate da pitate šta je džez, nikada nećete znati.” 

Više o programu: bjf.rs

Piše: Ivana Atanacković

Нема коментара:

Постави коментар