уторак, 20. децембар 2016.

Santa Maria della SaluteJedna od najlepših srpskih ljubavnih priča satkana je u pesmi „Santa Maria della Saluteˮ. Laza Kostić, majstor stiha i autor najlepših domaćih lirskih pesama, bio je svestan nemogućnosti veze sa 29 godina mlađom Lenkom Dunđerski, lepom ćerkom bogatog veleposednika, njegovog prijatelja, Lazara Dunđerskog. Njihovu uzbudljivu, intrigantnu i emotivnu priču oživeo je scenarista i reditelj Zdravko Šotra.

Svoje mesto u kadru reditelja našlo je preko 160 glumaca, a za potrebe filma sašiveno je oko 1.500 kostima. Venecija, Sombor, Vršac, Novi Sad, Sremski Karlovci, Beograd, Cetinje, Bar i Kotor ponudili su svoje lokacije za postavljanje filmskih kulisa. Snimanje je trajalo od 1. avgusta do 4. novembra.

Foto Vojislav Danilov / novosti.rs

Film „Santa Maria della Saluteˮ večeras će biti premijerno prikazan u Centru „Savaˮ, a od 21. decembra imaćete priliku da uživate u ovoj priči u bioskopima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Lik Lenke tumači Tamara Aleksić, dok Lazu Kostića igra Vojin Ćetković. Još neka od brojnih glumačkih imena su Sloboda Mićalović, Dejan Lutkić, Svetlana Bojković, Aleksandar Berček, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić.

Piše: Ivana Atanacković

Нема коментара:

Постави коментар