четвртак, 29. децембар 2016.

10 prazničnih filmova

 Praznični period jedan od najlepših u godini, i ne postoji razlog da mu se ne radujete. Možete žaliti za godinom koja odlazi, i za godinama koje prolaze, ali jedno je sigurno - treba sa dozom optimizma dočekati novu godinu. I pogledati makar jedan praznični film.Elf

Priča o dečaku Badiju koji slučajno završava na Severnom polu i tu odrasta radeći sa drugim vilenjacima. U filmu pored Vila Felera glume i Zoi Dešanel, Džejms Kan, Ed Asner i drugi.


 via athenacinema.com


Home Alone 1,2

Kevin Mekalister - dečak koji je koji napravio zvezdu od Makoli Kalkina. U prva dva filma zlikovce sa kojima se Kevin bori (Hari i Marv) glume Džo Peši i Danijel Stern. Postoji pet delova filma, ali se samo u prva dva (1990, 1992) pojavljuju ovi glumci. 

hookedonhouses.net


Love Actually

U stvari ljubav, film koji je na najbolji mogući način upakovao klišee. Od priče dečaka koji se prvi put zaljubio do zaljubljenog premijera, ovo je priča za sve koji vole dobru prazničnu komediju.
Jingle All the Way

Terminator koji bi prevrnuo grad samo da nađe i kupi igračku koju njegov sin očekuje ispod jelke. Ljubav oca prema sinu dovoljna je da prevaziđe sve prepreke na putu do igračke Turbo Man. 

digitalshortbread.com


The Holiday

Kejt Vinslet, Kameron Dijaz, Džud Lo i Džek Blek. Dve žene žele da pobegnu iz svoje stvarnosti i daleko od kuće provedu praznike. Pronalaze jedna drugu na internetu, te Ajris dolazi u Los Anđeles, a Amanda u Ajrisin dom u  Sariju u Engleskoj. 

www.unrealitytv.co.uk


Four Christmases

Božić je porodični praznik, ali šta kada su roditelji i momka i devojke razvedeni? Njih dvoje (Ris Viderspun i Vince Vaughn) će morati da provedu četiri potpuno različita Božića i sve to u istom danu.

reelz.com


Trading Places

Braća Randolf i Mortimer odlučuju da naprave mali eksperiment. Njih dvojica menjaju dvojici muškaraca život iz korena. Beskućnik Bili Rej Valentajn (Edi Marfi) postaje bogataš, dok uspešni poslovni čovek Luis Vintorp III (Den Akrojd) ostaje na ulici, odbačen i od svoje verenice.  Serendipity

Ako je suđeno, oni će jednog dana pronaći jedno drugo. Ona zapisuje svoj broj telefona na prvoj strani knjige Ljubav u doba kolereˮ, on na novčanici od 5 dolara. Posle mnogo godina, oni pronalaze jedno drugo, ali sada su oboje na korak od venčanja sa drugim osobama.

saltmines.us


The Christmas Shoes

Nejtanova majka umire od neizlečive bolesti. Zbog toga on želi da joj ostvari poslednju želju i donese joj crvene božićne cipele...

reelandunscripted.com

Call Me ClausLusi (Vupi Goldberg) ne veruje u Deda Mraza, čak i kada on dođe da joj kaže da ide u penziju i da je ona ta koja ga mora zameniti. 

cinedork.com

Piše: Miljana Miletić

8 коментара:

 1. The Holiday i Love Actually su dva filma koja mogu uvijek, ali uvijek pogledati. Tu je još i Notting Hill, ali to već nije praznični film...Ima nešto u britanskim komedijama što je neodoljivo :)

  ОдговориИзбриши
 2. Jao uz The Christmas shoes mama i ja smo plakale k'o lude... Jako dobar, ali tužan film.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nije tipičan praznični film, tužan je, ali svakako ga ne treba zaobići :)

   Избриши
 3. Odlican post!
  Pratim te pa ako zelis uzvrati: https://mlmr16.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 4. Od ovih smam gledala Sam u kući (naravno),Jingle all the way i malo sam gledala ovaj Elf, al možda nekih pola sata haha :)
  Zapratila sam te :)

  myfirsttextvm.blogspot.ba

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Možda ti se dopadne još neki od predloženih. Svakako, izbor prazničnih filmova je veliki.
   Hvala :)

   Избриши