понедељак, 14. новембар 2016.

Evropski dan muzikoterapijeFoto: musictherapyday.com

Muzika je dobra za naš mozak, deluje na naše telo, pokreće nas. Može se reći da je poput terapije koja popravlja naše raspoloženje. Evropsko udruženje muzikoterapeuta zbog toga i ove godine po treći put slavi Dan muzikoterapije

Obeležavanju se priključuje i Udruženje muzikoterapeuta Srbije koje će večeras (15. novembra) u maloj sali Kolarca u 18 sati pokušati da skrene pažnju javnosti o ulozi muzike u svakodnevnom životu. „Zvuci promeneˮ tema je ovogodišnje manifestacije na kojoj će se govoriti o uticaju zvuka ritma i melodije na ljude. O ovoj temi će govoriti dr Ranka Radulović. Andrijana Dučak i Damjana Njegić.

Muzikoterapijom, koja je zvanična zdravstvena profesija, bavi se više od 5000 sertifikovanih stručnjaka širom Evrope, koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama, školama, domovima za negu ili su u privatnoj praksi. Muzikoterapeuti rade sa decom koja imaju teškoće u učenjem, druge probleme u ponašanju, autizam ali i sa odraslim koji se bore sa traumama, depresijom kao i sa starijim koji pate od demencije ili imaju Parkinsonovu bolest.

Piše: Miljana Miletić

Нема коментара:

Постави коментар