среда, 09. новембар 2016.

„Dogodilo se sutraˮ u Muzeju savremene umetnosti

Preuzeto sa sajta: msub.org.rs

Međunarodna izložba „Dogodilo se sutraˮ biće predstavljena domaćoj publici večeras od 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Izložba je nastala kao produkt saradnje Muzeja savremene umetnosti i Zaheta - Nacionalne umetničke galerije iz Varšave.Kustos izložbe biće Una Popović koja će posetiocima prikazati radove poljskih umetnika Jaceka Malinovskog, Agnješke Polske, Karoline Bregue i Nemca Asafa Grubera. Na izložbi će se predstaviti domaći umetnik Dušan Otašević objektima iz serijala o Iliji Dimiću, takođe umetniku.

Umetnik Dušan Otašević / Foto: novimagazin.rs
Radovi obiluju pričama o ljudima, gradovima i prostorima koje su umetnici želeli da predstave na što realističniji način. Cilj izlagača je i interpretacija pseudodokumenta u umetnosti. Predstavljeni radovi na zanimljiv i intrigantan način bave se studijama dokumentarnog, propituju razlike između realnog i nalik realnom, ugrađujući konceptualne postupke i ličnu imaginaciju u određene prostorne i vremenske narative.

Nakon izložbe u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14, Beograd),  postavka se seli u izložbeni prostor Zaheta - galerije u Varšavi. Svi zainteresovani će moći da posete izložbu do 4. decembra. 

Piše: Miljana Miletić

Нема коментара:

Постави коментар