уторак, 11. октобар 2016.

Zavirite u virtuelnu biblioteku - Goodreads.com


Ako sebe svrstavate u knjiškog moljca, a svoje utiske o pročitanoj knjizi biste voleli da podelite sa nekim, vreme je da se ulogujete.

Beleženje u rokovnicima, notesima i slično ima svoju draž, naravno. Goodreads vam, pak, nudi da na jednom mestu imate zapisano šta ste sve čitali, koje knjige želite da čitate, ili ih čitate trenutno.


 Zanimljivo je i to što možete beležiti koliko ste stranica pročitali. Nakon pročitane knjige, na vama je da li ćete ostaviti svoju recenziju knjige u komentarima. Svakako, ne zaboravite da date ocenu od 1 do 5.Kada zaronite u svet između korica, neke rečenice vam ostanu u sećanju, a ako ih ne zabeležite, s vremenom zaboravite. Zato na ovom sajtu možete pronaći i veliki broj citata raznih pisaca.


Tvorci ovog sajta su se takođe dosetili da omoguće čitaocima da se takmiče sami sa sobom – u čitanju. Sami odredite koliko knjiga želite da pročitate u toku jedne godine, i igra počinje.


Ovo je prava virtuelna polica sa knjigama, te samo jednim klikom možete popunjavati svoju ,,biblioteku’’ nazivima knjiga koje posedujete.


Ovako izgleda opis knjige na sajtu.Na samom kraju, uz dobro čitanje se stiču i dobri prijatelji, te tako možete upoznati ljude koji dele slična interesovanja kao i vi. A kada vidite šta vaši prijatelji čitaju, možda dobijete ideju koja je naredna knjiga koju ćete uzeti u šake. Ljudi koji stoje iza sajta takođe će  vas povremeno obaveštavati o novim knjigama autora kog ste čitali, a ono što vas takođe može privući da dođete na ovu web adresu jeste i prilika da se sami obratite piscu čija dela rado čitate i postavite mu koje pitanje.


Nekoliko recenzija knjige ,,Koreni’’ Dobrice ĆosićaSvakog meseca ćete biti u toku sa novim dešavanjima u svetu knjiga, na vama je samo da čitate!Piše: Miljana Miletić

Нема коментара:

Постави коментар