петак, 28. октобар 2016.

„Ustav Republike Hrvatskeˮ - ljubavna priča o mržnji


Ljubavnu priču o mržnji ispričali su reditelj Rajko Grlić i scenarista Ante Tomić u filmu „Ustav Republike Hrvatskeˮ. Četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi ne pričaju međusobno jer ih razdvaja mržnja prema različitosti. Drugačija nacionalnost, vera, seksualno opredeljenje i imovinski status stvorili su predrasude koje su otklonili tek u trenutku nesreće koja ih je spojila.  

Nebojša Glogovac / Foto: Saša Huzjak
Protagonisti Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović, Ksenija Marinković i Božidar Smiljanić pokazuju da je potrebna hrabrost da budemo ono što jesmo, ali i da je važno pokušati voleti uprkos svemu.


Nebojša Glogovac i Ksenija Marinković/ Foto: Saša Huzjak
Premijera filma održana je 16. oktobra u Beogradu, a od 20. oktobra prikazuje se srpskoj publici. Nakon samo nedelju dana prikazivanja, filmski kritičari ocenili su ga jednim od najboljih filmova u poslednjoj deceniji. Nebojša Glogovac u ulozi transvestita kažu „igra ulogu karijereˮ.


Izvor: UK Parobrod
Zbog toga je Ustanova kulture „Parobrodˮ odlučila da film prikazuje svakog radnog dana i subotom od 20 časova u bioskopu „Dragan Gaga Nikolićˮ, po ceni ulaznice od 250 dinara. 


Zvanični trejler:


Piše: Ivana Atanacković

Нема коментара:

Постави коментар